Reparația hidrotransformatorului

Cutia de viteze automată, treptat, a trecut din rubrica exotică în cea clasică. Aceasta a devenit un mecanism complex. Una dintre componentele principale ale transmisiei automate fiind hidrotransformatorul. La automobil, convertizorul de cuplu este amplasat între motor și transmisie. Acesta este fixat cu șuruburi de volanta motorului.
Principii de funcționare
Hidrotransformatorul este capabil să efectueze conversia de viteză și cuplu. Principiul de funcționare a acestuia este identic cu cel al cutiei de viteze hidraulice. Coeficientul de conversie sau de transformare a dispozitivului este egal cu 2,4. Transmiterea mișcării de la motor către cutia de viteze se face prin intermediul unui fluid de lucru, prin care și se transmite energia. Din punct de vedere al construcției sale, hidrotransformatorul reprezintă un dispozitiv mecanic într-o carcasă etanșată. Acesta este constituit din câteva elemente:

• Carcasă;
• Pompă;
• Stator (difuzor);
• Turbină;
• Ambreiaj de blocare.
Pentru a nu reduce eficiența cutiei, este necesar să reparați sau să schimbați hidrotransformatorul la timp.

Dificultatea de reparare
Dificultatea principală în repararea convertorului de cuplu este faptul că acesta este închis într-o carcasă etanșată. Pentru a efectua lucrările de reparație rapid și calitativ, trebuie încă până la demontare să selectați piesele necesare de schimb.

Compania noastră efectuează toate tipurile de diagnoză: computerizată, hidraulică, inspecția autovehiculului în regim de conducere. Depoul companiei ”GEARBOX” permite efectuarea tăierii exacte a carcasei hidrotransformatorului de diferite construcții. Stațiunea este dotată cu echipament de spălare. Acestea spală piesele demontate până la curățarea completă. Echipamentul de sudare permite restaurarea carcasei până la un grad înalt de etanșeitate și cu respectarea tuturor parametrilor geometrici. Lucrările de reparație și reglare se execută de către profesionaliști de calificare înaltă, care nu de un singur an își demonstrează abilitățile.